Senaste Nytt

 

 

 

Ny tryckgivare.  Vi har utökat sortimentet med en ny tryckgivare E5103. En givare av genomströmningstyp som medger att man kan pumpa utan att demontera givaren. Den har dessutom 50% större batterikapacitet vilket förlänger tiden mellan batteribytena.

IMG 3572 c

 

 

 

Nya Manualer 2019-mars Vi utökar med ny Manual på Tyska. Tidigare finns de på Svenska, Engelska, Spanska och Finska.

Manual-5

 

 

 

Skogsmaskinkostnader 2018-okt Se hur kostnaderna födelar sig på skotare och skördare. Den stora vinsten med våra övervakningssystem ligger både på däck och minskade kostnader för stillestånd under Repartion & service. Källa=SCB

Skogsm.kostStörre bild

 

 

 

 Manualer nya språk 2018-majVåra produkter finner nya kunder i nya länder, manualer kan nu erhållas förutom på svenska även engelska, finska och spanska.

 

 

 

 MITTIA 18-19 aug 2017 visar vi senaste nyheterna på tryckövervaknings sidan. Vi känner oss som hemma här där majoriteten av våra kunder inom skogstransportsidan kommer.

mittia-logo Läs mer!

 

 

 

 Vi tackar våra kunder förtroendet under 2016. Vår statistik visar att vi har rätt produkt och rätt målgrupp. Försäljningen av tryckövervaknings-satser 2016 överträffar alla tidigare år.

TPMSstat aStörre bild

 

 

 

 TransEco fortsätter utvecklingen av nya batterilösa sensorer. Arbetet har pågått sedan hösten 2015 men har nu intensifierats genom samarbete med Uppsala Universitet och en svensk däcktillverkare. Projektet har arbetsnamnet 1952 som senare kommer att förklaras närmare.

1952pic

 

 Servicemeddelande-1 avseende batteribyte i sensorer. Vid batteribyte är det väsentligt att skruva ihop sensor ordenligt så att inte fukt tränger in i batteriutrymmet. Man bör stryka in en liten mängd packningssilikon på gängfoten innan man skruvar ihop botten och topp på kapseln. Skruva sen ihop kapseln ordntligt med handkraft för att få den tät.

  5102-nak e

 

 Tryckövervaknings monitor för motorcykel. Lätt att fästa på styre, normal 22mm fattning. Övervakar tryck i fram o bakhjul, larmar vid trycksänkning.  Större bild

 

 

God Jul önskar vi alla våra kunder. År 2015 har varit ett bra år med flera nyheter hos oss med nya kunder och produkter. Vi berättar gärna mer om vi träffas på nästa mässa eller om ni som företag har ngt evenemang som passar. Större bild.

 emmaa

 

Raumaster Oy installerar vårt 128-system på UPM Kymmene i Finland. Systemet övervakar trycket mha 128 trycksensorer kontinuerligt dyfnet runt och larmar vid ev. tryckfall.

IMG 1733 bStörre bild

 

 

För tydligare visning i lastbil o släp  Vår tydliga display art.nr 5031 är nu här anpassad för lastbil med släp. Den har kapacitet att övervaka upp till 38st rullande hjul. Inläsningar av kod, larm osv som förut! Läs mer

E5038 gStörre bild

  

 

Artikel av intresse Tidningen Mitt Åkar´n har granskat oss och våra produkter. Läs mer på denna länk.sveriges-akeriforetag-logotyp

 

 

Fler truckar får övervakning Förutom att utrusta lastbilar och skogsmaskiner ökar nu användningen av våraTPMS-system även på truckar för lyft och transport av gods och material i såväl industri som i hamnar.

 truck

 

Tryckövervakning i processindustri Södra ser om sin moderna anläggning i Mönsterås och uppdaterar två av sina barkmaskiner med nya typen av tryckgivare från Electro-Mobile Scan AB. Hundra-tals hjul med ett tryck på 1 MPa övervakas kontinuerligt och ger larm vid minsta avvikelse. Varje tryckvakt skickar sina data per radio till sin Monitor som samlar ihop och presenterar informationen.

  Större bild

 

PLAST PLUG För att radiosignalerna från våra sensorer ska kunna passera igenom pluggen på entreprenadmaskinernas ventilhus får dessa inte vara gjorda av metall. Trelleborg Sävsjö AB har tagit framen  plugg i svart plast som som fyller kraven på såväl mekanisk stabilitet som radiokommunikation. Länk till 5111

 

 

SALTPROV Vi utförregelbundet prov och tester på våra produkter, syftet är att hålla ett öga på utgående kvalitet på befintliga och nya produkter i vårt sortiment.

Ett exempel vi visar här är ett provobjekt (sensor) som legat i saltlösning under 12månader. Sensorn forsätter att skicka tryck och temperaturdata och har fått lite missfärgning av tyckledningen som korroderat ordentligt.

Efter 12 mån saltprov

2014-12-16

 

KUND DEMO Vi visar TPMS för inviterade gäster vårt sortiment av sensorer och dess tillämpning på skogsmaskiner. Torsdag 11 dec.

Hitta din närmaste återförsäljare

 2014-11-20

 

NY 5 års Sensor

E5112-pic a 

Ny genomströmnings sensorför tunga fordon. Denna underlättar fyllning särskilt i innerhjulen eftersom en fast förlängning gör den lätt åtkomlig ifån utsidan. Sensorn har större batterikapacitet än andra modeller och kommer nu att testas i Nordiskt klimat. Fästen och stålomspunna förlängare medföljer. ID-koden läses in automatiskt som i alla våra övriga sensortyper. Läs mer 

 2014-09-29
   

 Personalförändring

L Magnusson övergår from 2014-03-29 till andra arbetsuppgifter. Vi tackar honom för goda insatser och önskar honom lycka till i fortsättning. Martin Hedlund övertar t.v. verksamheten inom finans och försäljning.

2014-03-29
   

 Utbildning / kurs / demo

Vi kan anlitas utan kostnad för en kort genomgång av funktion, demonstration och provmontage för tekniker, operatörer och övriga intresserade av våra tryckövervakningssystem.  Efter 10min kan var och en av deltagarna själva beställa, montera och läsa in sensorenas ID-koder vare sig de befinner sig på en verkstad eller står ensamma ute i skogsmarken. 

 2014-01-22
   
 Däcktrycks statistik 

Vi har förmånen att få och följa ett stort antal identiska hjul som rullar dygnet runt i en exakt likdan miljö. Det ger oss ett statistikunderlag som gör att vi vet hur hjul och däck uppför sig under tid med avseende på tryck och temperatur. Vi ska fortlöpande ge del av resultaten. Se t.ex feb-statistik. Data är hämtade när den 5:e punkteringen uppstod, 4st andra punkteringar är åtgärdade och återställda i tryck som kan ses som pos. i diagrammet.

 2013-03-28
   

Största installation

Vi har genomfört vår hittills största installation inom industrin. Vårt system övervakar 256 trycksatta hjul dygnet runt och året runt. Denna lösning borgar för högsta driftsäkerhet och allra lägsta kostnad för övervakning och underhåll inom pappersmassa fabriken i Mönsterås. Efter 3 månaders drift är har man som kund bara gott att säga om systemet som redan har medfört besparingar för företaget. Läs mer!

 2013-01.10
   

Interna sensorer

I vissa fall vill man montera sina sensorer ordentligt skyddae inne i däcket, nu har vi en lösning på det också med en batterilivslängd på 5 år. Läs mer

2012-11-26
   

Kalkylera besparing

Genom att fylla i era fordonsuppgifter kan vi med hjäp av ett kalkylblad beräkna den besparing som en installation av vårt system e-cap kan ge Läs mer Under PUBLIKATIONER

2012-09-10
   

Lastbilsmässan 2012

Vi känner oss mycket nöjda med det intresse som visades för våra tryckövervakningsprodukter (TPMS) på mässan.Det är ingen tvekan om att vi ligger allra bäst till med vår produktserie e-cap. Den är klart överlägsen att montera, programmera och underhålla. möjligheten att byta batterier i sensorena och självinläsning av kod var särskilt uppskattat. Bild

2012-08-07

 

 

KONTAKTUPPGIFTER
 
  SENASTE NYTT    
 
  Ny tryckgivare!
   2019-04-04
 
 Ny manual på tyska
   2019-03-25
 
  Skogsmaskinkostnader
  2018 okt    
  Manualer nya språk
  2018 maj
 
  Bemanning 1-8 feb
  2017 feb
 
  
 
 
  
 
 

  e-cap - produkten för tryckövervakning på tunga fordon.